سلامت, میوه استوایی

میوه ای بدبو اما خوشمزه

بافت دوریان نرم وخامه ای، طعم تندی دارد، به طوری که برای خوردن لذت بخش است.

آن را می توان به صورت بومی در بسیاری از کشورهای جنوب شرقی آسیا مالزی ، اندونزی ، برونئی و احتمالا فیلیپین یافت که گاهی به عنوان پادشاه میوه ها شناخته می شود دوریان میوه بزرگی است که تا یک فوت طول و 6 اینچ عرض دارد و یک نمای خارجی محکم و میخ مانند دارد و طیف زرد به رنگ قرمز در داخل آن است. از بین 30 گونه، 9 عدد از آن ها عموما برای پخت وپز یا مصرف استفاده می شوند و تنها یکی از آن ها در سطح بین المللی، خارج از مناطق رو به رشد محلی یافت می شود.

ارزش غذایی دوریان :

طبق آمار ملی مواد غذایی ،دوریان دارای مقدار قابل توجه ویتامین و مواد معدنی است. هم چنین شامل ویتامین ث، اسید فولیک، تیامین ،ریبوفلاوین ، نیاسین، ب6 و ویتامین آ است. مواد معدنی مهم نظیر پتاسیم، آهن، کلسیم، منیزیم، سدیم، روی و فسفر نیز در دوریان یافت می شوند هم چنین شامل آب و مواد غذایی مانند پروتیین و چربی های رژیم غذایی مفید است.

خواص دوریان :

افزایش انرژی:
دوریان کالری زیادی دارد در حقیقت اگر مقدار قابل ملاحظه ای از این میوه را بخورید دچار اضافه وزن می شوید اما 100 گرم کوچک از میوه دوریان بیش از 300 کالری دارد بیشتر آن کربوهیدرات است که برای بالا بردن انرژی ایده ال است برخی افراد ترجیح می دهند ازدوریان به عنوان غذای قبل از ورزش استفاده کنند.

دوریان برای بهبود حال روحی :

یکی از مهم ترین مواد شیمیایی مغز برای تنظیم احوال، یک انتقال دهنده عصبی با نام سروتونین است. مشخص شده است که سطح پایین سروتونین مرتبط با بیماری افسردگی است که برای بهبود حال این ترکیب ضروری است.
یک روش طبیعی برای انجام این کار این است که غذاهایی که غنی از ویتامین ب6 هستند را مصرف کنید که در سنتز سروتونین دخیل هستند. میوه دوریان غنی از این ویتامین ب خاص است که می تواند به منظم کردن حال، به ویژه اگر دارای سابقه خانوادگی بیماری افسردگی باشد، کمک کند.
فواید دوریان

دوریان برای کاهش روند پیری :

فرآیند سالخوردگی اجتناب ناپذیر است، اما نباید زود هنگام و منجر به پیری زودرس شود میوه دوریان ممکن است به کاهش این روند به دلیل ویتامین ث موجود کمک کند.ویتامین ث یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان ها است که اثرات رادیکال های آزاد را خنثی می کند و می تواند حالات سالخوردگی را افزایش دهد. با به حداقل رساندن فرایندهای اکسیداتیو در بدن، به احتمال زیاد پیری آهسته تر به نظر می رسد.

دوریان برای بهبود دستگاه گوارش:

دوریان حاوی مقدار قابل توجهی فیبراست. فیبر رژیمی برای کمک به حفظ نظم روده و کارآیی گوارشی کلی بسیار مهم است.محتوای فیبر بالا همراه با مقدار قابل توجه چربی هم چنین تضمین می کند که مواد زائد، انتقال سریع را در طول مسیر گوارشی ایجاد می کند.

کاهش ریسک سرطان با میوه دوریان:

میوه دوریان ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان مانند بسیاری از میوه های دیگر کمک کند، به خاطر حضور مواد مغذی آنتی اکسیدان، هم چنین فیبر که مواد زائد را به حداقل می رساند، در تماس با سلول های سالم بزرگ قرار می گیرد. معتقدند که یکی از عوامل موثر در رشد سرطان روده، نگهداری مدفوع در مدت زمان طولانی است. چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره شده است با کمک به کاهش بار اکسیداتیو در سلول ها و حتی در سطح دی ان ای ، خطر نسبی جهش های سلولی که منجر به سرطان می شود ممکن است کاهش یابد.

میوه دوریان برای درمان طبیعی کم خونی:

میوه دوریان می تواند درمان طبیعی بسیار موثر برای کم خونی نیز باشد، چه برای درمان یا پیش گیری به خاطر طیف مواد غذایی که شامل تولید سلول های خونی قرمز می شود این مواد شامل آهن، اسید فولیک، ویتامین ث و مس هستند که همگی به حفظ بهینه گلبول های قرمز خون کمک می کنند.حضور ویتامین ث به افزایش جذب آهن رژیمی کمک می کند.

عوارض مصرف دوریان :

خوردن میوه دوریان ممکن است باعث ناراحتی شکم، گاز، اسهال، استفراغ، و یا واکنش های آلرژیک شود. خوردن دانه های دوریان ممکن است باعث تنفس های کوتاه شود.

هشدارهای احتیاطی:

بارداری و شیردهی :به اندازه کافی در مورد استفاده از آن در دوران بارداری و شیردهی تحقیق نشده است اما از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنید.
دیابت:نگرانی وجود دارد که ممکن است دیابت را بدتر کند. به نظر می رسد مصرف دوریان سطح قند خون را بیش از میوه های دیگر نظیر موز یا افزایش دهد.

مقدار مصرف :

دوز مناسب به چندین عامل از جمله سن مصرف کننده ، سلامتی و چندین شرایط دیگر بستگی دارد. در این زمان اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما ایمن نیستند و دوزهای صحیح نیز می توانند مهم باشند. دقت کنید که دستورالعمل های مربوط به برچسب های کالا را دنبال کنید و قبل از استفاده با پزشک یا یا سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.